keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Olli Immosen väitetyt linkit äärioikeistoon ja uusnatseihin - valhetta vai totta?



Kansanedustaja Olli Immonen (PS) paheksuu voimakkaasti Helsingin Sanomien väitettä siitä, että hänellä on yhteyksiä Suomen Vastarintaliikkeeseen (SVL). Immonen esitti lisäksi toiveen, että Helsingin Sanomat ja muut tahot lopettaisivat kaikenlaisen valehtelun ja vihjailun näiden asioiden tiimoilta. Moni kommentoija penää HS:lta selvitystä. HS ei ole tiettävästi tarttunut haasteeseen, joten tässä rekonstruktio ja analyysi tapahtuneesta ja esitettyjen väitteiden todenperäisyydestä.

Kesäkuun 16. vuonna 2015 SVL järjestää perinteisen tapahtumansa Eugen Schaumanin haudalla Porvoossa. Muutamaa viikkoa aiemmin Perussuomalaisten ja Suomen Sisun Olli Immonen ja Teemu Lahtinen ja kansallismielisen Sarastus-verkkolehden Kai Murros ja Timo Hännikäinen ovat istuneet iltaa järjestääkseen tapahtuman kansallismielisille. Immonen lupaa, että pian tulee tapahtumaan isänmaanystävien kannalta jotakin kivaa. Ilmenee, että tämä tapahtuma on sama kuin SVL:n perinne: vierailu Eugen Schaumanin hautamuistomerkillä Porvoossa kesäkuun kuudentenatoista.

Palataan takaisin tuon illan päänäyttämölle. Kello 19 Suomen Sisun ja Sarastuksen sekä SVL:n Helsingin piirin joukot kohtaavat Schaumanin muistomerkillä. SVL:n ryhmä on saapunut paikalle saattueena, ryhmäjohtaja Otto Rutasen pitäessä edessään patriootti.com –tekstillä varustettua taulua.

 Ryhmäjohtaja Otto Rutanen pitää oman puheensa ja laskee edellä mainitun patriootti.com –tunnuksin varustetun taulun muistomerkille. SVL:n Jesse (Eppu) Torniainen, jota epäillään Asema-aukion kuolemantuottamuksesta, ja Otto Rutanen kertovat tapahtumasta nettisivuilleen kirjoittamassaan jutussa Timo Hännikäisen pitäneen puheen toisen ryhmän puolesta. Suomen Sisun ja Sarastuksen ryhmä laskee seppeleensä patriootti.com –taulun viereen, jonka jälkeen kaksi ryhmää menevät yhteiskuvaan hautamuistomerkin eteen. Kansanedustaja Immonen asettuu keskelle muiden ryhmittyessä hänen ympärilleen. 





Osallistujat toivottavat toisilleen hyvää jatkoa ja tilaisuus päättyy.

Pian tilaisuuden jälkeen Immonen laittaa tilaisuudessa otetun yhteiskuvan facebook-seinälleen, kiittää osallistujia ja kertoo tapahtuman saavan jatkoa seuraavana vuonna. Torniainen, muiden muassa, käy tykkäämässä Immosen päivityksestä.


Kun Immosen päivitystä ja poseeraamista uusnatsien kanssa aletaan ihmetellä, hän puolustautuu. Homma-foorumilla hän toteaa, että vain kansallismielisyydellä (aatteella) on hänelle merkitystä:

–Aion jatkossakin olla Suomen Sisun ja Sarastuksen kanssa järjestämässä kansallismielisille yhteistä puuhaa, sillä mikään muukaan taho (SLV:ää lukuun ottamatta) ei sitä järjestä.

Näin Immonen itse todistaa olevansa hyvin tietoinen SVL:n järjestämästä kansallismielisestä puuhasta ja asemoi itsensä samaan kansallismielisten ryhmään SVL:n kanssa.

-Yhteiskunnallinen suunnanmuutos ei lähde käyntiin pelkästään ympäripyöreitä puheita eduskunnassa puhumalla. Muutos lähtee käyntiin siitä, että tavalliset kansalaiset saadaan aktivoitua ruohonjuuritasolla oikeanlaiseen toimintaan ja levittämään aatteen sanomaa eteenpäin.

Immonen puolustaa esiintymistään yhteiskuvassa rikoksista tuomittujen uusnatsien kanssa myös toteamalla, että eduskunnassakin on rikoksista tuomittuja, joiden kanssa yhteiskuvassa esiintymistä hän ei aio vältellä. –Mutta niinhän se yhteiskunnassamme menee, että toiset ovat hyväksytympiä kuin toiset rikoksista tuomitut ovat hyväksytympiä kuin toiset varsinkin, jos sattuu olemaan poliittisesti ”oikeaa” mieltä.



Yhteisen puuhan järjestäminen saakin jatkoa 612-kulkueen muodossa seuraavana itsenäisyyspäivänä. Tilaisuuden järjestelyvastuut on jaettu Suomen Sisun, Sarastuksen ja SVL:n väen kesken.

Perussuomalaisen puolueen mukaan Immonen on toiminut vapaa-ajallaan, eikä asia siksi kuulu puolueelle. Yhteistä puuhaa SVL:n kanssa saa siis järjestää jatkossakin, kunhan se tapahtuu vapaa-ajalla, mitä se kansanedustajan toimessa sitten tarkoittaakaan.

Tänään Olli Immonen väittää, ettei hänellä ole mitään linkkiä SVL:een eikä hän tiennyt lainkaan poseeranneensa heidän kanssaan 16.6.2015 klo 19 Eugen Schaumanin haudalla.

Tarkalleen ottaen Immonen väittää, että

1)    Suomen Sisun ja Sarastuksen tapahtuma osui sattumalta samaan ajankohtaan kuin SVL:n perinteinen, yhä vuosittain jatkuva tapahtuma Schaumanin haudalla Porvoossa.

2)    tapahtumaan osallistuneet kaksi ryhmää tulivat paikalle yhtäaikaisesti klo 19:00 sattumalta.

3)    hän ei ollut lainkaan kiinnostunut siitä, ketä hänen johdollaan järjestettyyn yhteiseen tapahtumaan osallistui, vaikka halusi jatkossakin järjestää yhteistä tekemistä tälle joukolle.

4)    hän ei nähnyt patriootti.com –taulua ryhmänjohtaja Rutasen käsissä eikä muistomerkillä eikä tiedä, mikä patriootti.com on.

5)    hän ei tiedä, vaikka omien sanojensa mukaan tietääkin, SVL:n järjestämistä tapahtumista, joista järjestö tiedottaa patriootti.com –sivustolla.

6)    hän ei kysynyt, keitä ryhmäjohtaja Rutanen edusti eikä Rutanen tätä puheessaan maininnut.

7)    hän ei huomannut hakaristejä toisen ryhmän edustajien vyönsoljissa.

Tämän analyysin pohjalta Immosen syytteet valehtelusta, joka koskee väitettyjä yhteyksiä hänen ja SVL:n välillä, ovat täysin epäuskottavia.

13 kommenttia:

  1. Hyvä, noiden valheet pitääkin kumota. Mutta ne, joita totuuden pitäisi kiinnostaa, eivät välitä siitä.

    VastaaPoista
  2. ajoiko "anonyymi" ehkä takaa sanaa touché(e) ? Suosittelen suomea, enintään enkkua

    VastaaPoista
  3. Kiitos tosi paljon Kirsi hyödyllisestä kommentista! Näin sitä korjataan maailman virheet kommenttipalsta kerrallaan. Mykavaa syksyä sinne!

    T: Joku toinen anonyymi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsti repi juuri pelihousunsa, koska kutsuit häntä Kirsiksi :D

      Poista
  4. Muuten ansiokas selvitys, mutta kumpaan 612-tapahtumaan viittaat? Tarkoitatko vuoden 2015 tapahtumaa vai jo vuonna 2014 toteutettua?
    http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3337196-kirjailija-timo-hannikainen-jarjesti-marssin-uusnatsien-kanssa
    Immonen ei kansanedustajana tietenkään voinut henkilökohtaisesti osallistua kumpaankaan - sillä hän oli itsenäisyyspäivän vastaanotolla - mutta hän kannusti aktiivisesti sosiaalisessa mediassa osallistumaan 612-tapahtumaan vuonna 2014. Siten Immosen läheiset yhteydet SVL:een ovat jo vanhempaa perua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viittaan vuoden 2015 612-tilaisuuteen ja sen järjestelyihin. Olet oikeassa siinä, että tällaiset yhteydet voivat olla vanhempaa perua, mutta omat tietoni rajoittuvat tähän vuoden 2015 tapahtumaan, joka tapahtui Immosen jo palattua PS-eduskuntaryhmän jäseneksi.

      Poista
  5. Tämä saattaa olla nyt tyhmä kysymys, mutta onko ainut linkki mikä on tiedossa tämä yksi tapahtuma ja siitä otettu kuva? Eli siis jos ajatellaan toisinpäin. Unohdetaan koko tuo Eugen Schauman -tilaisuus. Mitä muita linkkejä on tiedossa? Tää tuntuu vähän semmoselta oljenkorsien rakentamiselta kun ei löydy kunnon pohjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Okei joo toi on aika kattavasti todistettu, mut entä jos kuvitellaan, et sitä ei oiskaan tapahtunut, ENTÄS SITTEN? No niin, tässä se nyt nähtiin, oljenkorsia vaan!" *laittaa kädet korville ja huutaa kovempaa ettei kuulis muita*

      Poista
    2. Anonyymi 1: Vastaukset kysymyksiisi löydätkin blogitekstistä. Siinä on Immosen oma todistus asiasta sekä viittaus vuoden 2015 612-tapahtumaan.

      Kuten huomasit, blogin aihe olivat juuri nämä yhteydet, joihin liittyviä väitteitä Immonen moitti valheellisiksi. Asia ei muutu olemattomaksi sillä, että se unohdettaisiin.

      Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, sähläsin... Mut pikkuisen toista vinkkeliä. Jos Olli jakaa SVL:n aatteen, hänet olisi silloin erotettava Persuista. Nämä kun eivät tietääkseni pyri, eivätkä ole koskaan tähdänneet yhteispohjoismaiseen valtioon, mikä myöskin tarkoittaisi ruotsalaisten valtaa. Vapausrintama on ruotsalainen hanke. Ruotsi kun on 2 kertaa isompi maa, tiedämme, ketkä silloin päsmäröisivät. Luulen ruotsalaisvaltaa olleen täällä jo tarpeeksi. Itse asia kuuluu tietysti Persuille tämän sisäisenä asiana.
      Itse olen tuntenut niin natseja kuin kommareita. Olen siis pioneereille vaskisti ja vaskisteille pioneeri (kun kaikki pikku runkkarit huutaa lokeroissaan) :)

      Poista
  7. 2) tapahtumaan osallistuneet kaksi ryhmää tulivat paikalle yhtäaikaisesti klo 19:00 sattumalta.

    Jos tapahtumaa on julkisesti mainostettu (muistaakseni oli), niin ei liene sattumaan, että sinne tullaan yhtä aikaa? Sinänsä jos tosta olisi jotain näyttöä, että SVL on järjestänyt saman tilaisuuden aiemmin samalla päivämäärällä, niin sitä voisi jo pitää ainakin viittauksena SVL-yhteyksiin, vaikkei todisteeksi riittäkään. Onko tosta jotain näyttöä?

    Toi sattumasta puhuminen vastoin parempaa tietoa kyllä herättää epäluuloja muitakin blogissa esitettyjä väitteitä kohtaan.

    VastaaPoista